Kudret Narı Ve Faydaları

 



Kudret narı dünyadaki en yüksek antioksidan meyvelerden biridir. Aynı zamanda C vitamini ve florür açısından da zengindir, her ikisi de dişleri beyazlatmaya yardımcı olur; en zengin potasyum kaynaklarından biridir ve güçlü bir kanser savaşçısı olan ellagik asit içerir. Sadece besinsel faydaları bile bu meyveyi sağlıklı bir diyetin olmazsa olmazı haline getiriyor!

 Kudret narı, dünyadaki en yüksek antioksidan meyvelerden biridir.

Nar, dünyadaki en yüksek antioksidan içeren meyvelerden biridir. Antioksidanlar sağlığınız için iyidir ve vücudu kanser de dahil olmak üzere hastalıklardan korumaya yardımcı olur. Ayrıca yaşlanma sürecini de yavaşlatabilirler. The American Journal of Clinical Nutrition'da yayınlanan bir araştırma, nar suyunun kırmızı şarap ve yeşil çaydan üç kat daha fazla antioksidana sahip olduğunu ve bu nedenle sağlığınız için son derece faydalı olduğunu ortaya koymuştur.

"Tüm kudret narları anti-enflamatuar özelliklere sahiptir."

Nar, lezzetli olmasının yanı sıra anti-enflamatuar özelliklere de sahiptir. Bu özellik, yerel marketinizin rafında nar suyu görmenizin nedenidir. Buradaki bilim sağlamdır: yeni araştırmalar nar suyunun tip 2 diyabet ve artrit hastalarında iltihaplanmayı azalttığını göstermektedir.

Anti-enflamasyon önemlidir çünkü uyuşukluk veya baş dönmesi gibi yan etkilere neden olmadan şişlik, ağrı ve diğer yaralanma veya hastalık semptomlarını azaltmaya yardımcı olur; bu nedenle özellikle akut ağrıyı (ağrıyan kaslar gibi) veya kronik enflamasyona neden olan artrit veya kalp hastalığı gibi uzun vadeli durumları tedavi ederken faydalıdır.

"Her ikisi de dişleri beyazlatmaya yardımcı olan güçlü bir C vitamini ve florür kaynağıdır."

Narın hem C vitamini hem de florür açısından mükemmel bir kaynak olduğu doğrudur ve her ikisi de iyi bir ağız sağlığı için hayati önem taşır. C vitamini diş eti hastalıklarına karşı korunmaya yardımcı olabilen bir antioksidandır, florür ise çürükleri önlemeye yardımcı olan bir mineraldir. Bu faydalı bileşiklerin her ikisini de portakal, brokoli ve çilek gibi gıdalarda bulabilirsiniz.

Bu iki önemli besin maddesinden günlük dozunuzu almak istiyorsanız, diyetinize nar suyu eklemeyi düşünün ya da daha da iyisi: biraz taze meyve yiyin!

"Tüm meyveler arasında potasyum açısından en zengin kaynaklardan biri"

Potasyum vücutta önemli bir mineraldir ve kalp atış hızını ve kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur. Potasyumu muz, turunçgiller, domates ve patates de dahil olmak üzere birçok gıdada bulabilirsiniz.

Potasyum içeriğinin yüksek olmasının yanı sıra (fincan başına 1,7 milyon miligramdan fazla), nar taneleri kanser büyümesiyle bağlantılı serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olduğu söylenen antioksidanlar açısından da zengindir. Nar taneleri beyindeki iltihaplanmayı azaltarak Alzheimer hastalığına karşı da koruma sağlayabilir

"En yüksek antioksidan (polifenol) konsantrasyonu"

Nar suyu, hücre hasarını önlemeye yardımcı olan bir antioksidan türü olan polifenoller içerir. Polifenoller nar da dahil olmak üzere birçok meyve ve sebzede bulunur. Aslında nar, dünyadaki en yüksek antioksidan içeriğine sahip meyvelerden biridir! Meyve suyunun vücudunuzdaki oksidatif stresi azalttığı ve bu nedenle sağlığınızı iyileştirmeye yardımcı olabileceği gösterilmiştir.

"En yüksek konsantrasyonlu C vitamini kaynaklarından biri"

Nar, hücreleri hasardan korumaya yardımcı olan bir antioksidan olan C vitamininin en yüksek konsantrasyonlu kaynaklarından biridir. Dokuların onarılmasında ve bağışıklığın güçlendirilmesinde önemli bir rol oynar ve ayrıca kan basıncının düzenlenmesi ve detoksifikasyon için de faydalı olabilir.

"Kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı olan resveratrol içeren üç meyveden biri."

Resveratrol üzüm, yer fıstığı, çilek ve özellikle nar gibi gıdalarda bulunan doğal bir bileşiktir. Resveratrol ilk olarak anti-enflamatuar özellikleri için incelenmiştir, ancak şimdi hayvanlarda yaşam süresinin artmasıyla da bağlantılıdır.

Nar suyu diğer tüm meyvelerden daha fazla resveratrol içerir. Bir bardak nar suyu, doğal bağışıklık sistemi tepkimizi aktive ederek kolesterol seviyelerini düşürmeye ve kanseri önlemeye yardımcı olduğu gösterilen besinden yaklaşık 60 miligram (mg) sağlar

"Güçlü bir kanser savaşçısı olan ellagik asit açısından zengindir."

Nar, güçlü bir kanser savaşçısı olduğu gösterilen güçlü bir antioksidan olan ellagik asit bakımından zengindir. Prostat kanseri, meme kanseri, akciğer kanseri ve kolon kanserini önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı olabilir. Narın C Vitamini içeriği, vücudun kalp hastalığına ve bazı kanser türlerine neden olabilecek serbest radikalleri yok etme yeteneğini de artırır. Mükemmel bir C vitamini kaynağı olmasının yanı sıra nar, kan basıncını düşürmeye ve felç riskini azaltmaya yardımcı olan potasyum bakımından da zengindir ve egzersiz sırasında kasları uyararak enerji seviyelerini artırır. Bu lezzetli meyvede bulunan yüksek antioksidan seviyesinin diyabeti önlemeye veya yavaşlatmaya yardımcı olduğu kanıtlanmıştır - bu da bu egzotik meyveyi günlük diyetinize eklemek için bir başka harika neden!

Bunlar, kudred narlarıyla elde edilebilecek bazı harika sağlık faydalarıdır.

Güçlü narı duymuş olabilirsiniz, ancak aynı zamanda harika bir C vitamini kaynağı olduğunu biliyor muydunuz? Bu meyvedeki antioksidan özellikler serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olur. Serbest radikaller tehlikelidir çünkü vücudunuzdaki hücrelere zarar verebilir ve kanser gibi hastalıklara neden olabilirler. Nar ayrıca iltihapla savaşan, kan basıncını düşüren ve kolesterol seviyelerini iyileştiren yüksek düzeyde tanen içerir.

Gördüğünüz gibi, narlar çok sağlıklı ve faydalı bir meyvedir. Vücudunuzdaki hastalıklarla savaşmaya yardımcı olabilecek güçlü antioksidanlar da dahil olmak üzere birçok faydası vardır. Sağlığınızı iyileştirmenin veya kilo vermenin bir yolunu arıyorsanız, bu harika süper gıdayı diyetinize eklemek tam da ihtiyacınız olan şey olabilir!

 

 

 

kudret narı,kudret narının faydaları,kudret narı nasıl yenir,kudret narı yağı,kudret nari,kudret narı macunu,kudret narı macunu yapılışı,kudret narı ne işe yarar,zeytinyağlı kudret narı,kudret narı neye iyi gelir,zeytinyağlı kudret narı kullananlar