Isırgan Otu Faydaları

 



Isırgan otu, dünyanın birçok yerinde bulunabilen çiçekli bir bitkidir. Genellikle ısırgan otu veya Urtica dioica olarak da adlandırılırlar. Bulundukları yere ve iklim koşullarına bağlı olarak altı inç ila üç fit boyunda herhangi bir yerde büyüyebilirler. Isırgan otu, içerdiği yüksek A ve C vitaminleri, demir, magnezyum ve potasyum gibi sağlık için gerekli tüm besin maddeleri nedeniyle uzun zamandır bitkisel bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Bu makalede, ısırgan otunun sağlığa faydalarını keşfederken günlük yaşamınızda kullanabileceğiniz en iyi yollardan bazılarını keşfedeceğiz!

Bölüm: Isırgan otu veya Urtica dioica, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da yetişen nanenin botanik bir "kuzenidir". Isırgan otu, Antik Yunan'a kadar uzanan bir geçmişe sahip, çağlar boyunca şifalı bir bitki olarak kullanılmıştır. Bugünlerde, sağlığa faydaları adet kanamasını düzenlemekten idrar yolu enfeksiyonlarından kurtulmaya ve kilo vermeye yardımcı olmaya kadar uzanmaktadır.

Isırgan otu veya Urtica dioica, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da yetişen nanenin botanik bir "kuzenidir". Isırgan otu, Antik Yunan'a kadar uzanan geçmişiyle çağlar boyunca şifalı bir bitki olarak kullanılmıştır. Bugünlerde, sağlığa faydaları adet kanamasını düzenlemekten idrar yolu enfeksiyonlarından kurtulmaya ve kilo vermeye yardımcı olmaya kadar uzanmaktadır.

Kurutulmuş ısırgan otu yaprakları, alerjik reaksiyonlar sırasında histamin üretimini önleyen histamin inhibitörleri içerdiğinden, saman nezlesi veya alerjiden muzdarip olanlar için çay veya kapsüllerde kullanılabilir. Genel olarak ısırgan otunun bağışıklığı güçlendirdiği ve iltihaplanmayı (ve dolayısıyla mukus üretimini) azaltarak soğuk algınlığına karşı korunmaya yardımcı olduğu düşünülmektedir.

Isırgan yaprağı tentürleri, anti-enflamatuar özellikleri nedeniyle artrit ağrısı için bir tedavi planının parçası olarak da alınabilir (ancak Hashimoto tiroiditi gibi bir otoimmün hastalığınız varsa semptomları kötüleştirebileceğinden bunlar genellikle önerilmez). Bununla birlikte, yüksek dozlar ishal ve kusma gibi mide sorunlarına neden olabileceğinden, profesyonel gözetim olmadan yüksek dozlarda ısırgan otu almamak en iyisidir; hamileyseniz bu bitkiyi almaktan tamamen kaçının

Isırgan otu, Antik Yunan'a kadar uzanan geçmişiyle çağlar boyunca şifalı bir bitki olarak kullanılmıştır. Bugünlerde, sağlığa faydaları adet kanamasını düzenlemekten idrar yolu enfeksiyonlarından kurtulmaya ve kilo vermeye yardımcı olmaya kadar uzanmaktadır.