Çeviri İle Para Kazanma


 


Çevirmenlik dünyanın en eski mesleklerinden biridir. Aynı zamanda en kârlı mesleklerden biridir. Aslında, çeviri yapmaktan hoşlanıyorsanız, bundan para kazanmanın birçok yolu vardır. İşte dil sevginizi nasıl paraya dönüştürebileceğinize dair bazı fikirler:

Biraz zor gibi görünebilir ama çeviri yapmak keyifli bir hobi olabilir. Dilde akıcı olmanıza gerek yok: nasıl okunacağını ve yazılacağını bilmeniz yeterli. Başka bir dil öğrenmekle ilgileniyorsanız, bu iyi bir yoldur! Çeviri yapmak kelime dağarcığınızı ve gramerinizi geliştirmenize yardımcı olur. Ayrıca size başka bir kültür hakkında fikir verir ve dünyanın her yerinden insanlarla arkadaş olmanızı sağlar!

İnternet, insanların çeviri taleplerini yayınladıkları ve bunlar için ödeme teklif ettikleri web siteleriyle doludur. Küçük bir başlangıç yaparak (sadece birkaç satırlık çevirilerle), daha sonra daha uzun işlerde çalışırken size yardımcı olacak deneyimin yanı sıra güven de kazanacaksınız. Bazı yeni kelime ve gramer yapılarında ustalaştığınızda, bunları işlerinin çevrilmesinden memnun olacak diğer kullanıcılarla da paylaşın!

Çeviri incelemesi, bir çevirinin doğru, uygun ve orijinal anlamla tutarlı olduğundan emin olmak için kontrol edilmesi sürecidir. Çeviri incelemesi bir insan veya makine tarafından yapılabilir.

Çeviri gözden geçirme süreci, çevirinin kaynak metinle karşılaştırılarak kontrol edilmesini içerir:

  • Dil bilgisi, yazım ve noktalama hatalarının kontrolü
  • Hedef dil versiyonunda eksik olan herhangi bir kelime olup olmadığını kontrol edin ("çeviride kayıp" olarak adlandırılır)
  • Çeviride herhangi bir nüansın kaybolup kaybolmadığını kontrol edin

Bir makine çevirisi sistemi kurmanız gerekecek. Bu da makine çevirisinin ilkelerini iyi anlamanız, çevirmenler ve teknik ekiplerle çalışmanız ve ürününüzü satmanız gerektiği anlamına gelir. İşte her biri için ihtiyacınız olanlar:

  • Makine Çevirisi İlkeleri: Başlamak için iyi bir yol, teknolojinin temel düzeyde nasıl çalıştığını anlamaktır. Dili nasıl işlediğini anlamak, sisteminizde hangi özelliklere ihtiyaç duyulduğu ve bunların birlikte nasıl çalışması gerektiği konusunda daha iyi kararlar vermenize yardımcı olacaktır. Ayrıca ne tür hataların meydana gelebileceğini (ve neden) anlamanız da yardımcı olur. Bu, tasarım kararlarınızı yönlendirmenize yardımcı olacak ve test sırasında veya lansman gününden sonra işlerin bozulmasını önleyecektir!
  • Çevirmenler: Çevirileri ana dili İngilizce olanlar tarafından okunabilecek kadar iyi İngilizce bilen ancak yine de kendi tarzını koruyan birine ihtiyacınız olacak, böylece insanlar orijinal içerik ile çevrilmiş sürüm arasında herhangi bir fark görmeyecekler! Çevirmenler genellikle iki dil arasında çeviri yapma konusunda yılların deneyimine sahiptir, bu nedenle özellikle bu amaç için birini işe alırken bu role uyacaklarından emin olmak da önemlidir...

Tahmin edebileceğiniz gibi yerelleştirme, bir ürün veya hizmeti belirli bir pazarın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde uyarlama sürecidir.

Bu konuda iyiyseniz ve çok çalışmaya istekliyseniz, yerelleştirme son derece kârlı bir iş olabilir.

Yerelleştirme uzmanı olmanın birçok faydası vardır: Hizmetinize ihtiyaç duyan şirketler için değer yaratacaksınız; sevdiğiniz işi yaparak para kazanacaksınız; ve eğer işiniz yeterince başarılı olursa (ve olacak!), insanlar nasıl yerelleştirme uzmanı olabileceklerini bilmek isteyecekler! Daha da iyisi, bu makalenin sonunda bazı ipuçları paylaşarak bunu yapmalarına yardımcı olacağız.

Serbest çevirmen olmak, sevdiğiniz bir işi yaparken para kazanmanın mükemmel bir yolu olabilir. Avantajları arasında kendi saatlerinizi seçebilmek ve evden çalışabilmek yer alır; bu, çocuklarınız veya başka taahhütleriniz varsa harika olabilir. Bununla birlikte, serbest meslek sahibi olmanın düzenli gelir veya tatil ücreti olmaması gibi bazı dezavantajları da vardır.

Çevirmen olmakla ilgileniyorsanız, başlamanıza yardımcı olacak birkaç beceri vardır:

  • İyi derecede İngilizce ve dilbilgisi
  • Sektör hakkında iyi bir bilgi birikimi
  • Detaylar için mükemmel bir göz

Çeviri, para kazanmak için iyi bir yoldur. Boş zamanlarınızda para kazanmanın eğlenceli bir yolu olmasının yanı sıra oldukça kazançlı da olabilir. Çeviri yapmaktan hoşlanıyorsanız, bu işten para kazanmanın birçok yolu vardır. Bu yöntemlerden bazılarının ihtiyaçlarınıza diğerlerinden daha uygun olduğunu görebilirsiniz. Her şey ne tür bir çeviri işi yapmak istediğinize ve bundan ne tür sonuçlar elde etmek istediğinize bağlıdır.

Çevirinin ilginizi çeken ve size ek gelir elde etmenin heyecan verici bir yolunu sağlayacak bir şey olduğuna karar verirseniz, mevcut farklı seçenekleri şimdi keşfetmeye başlamanızı tavsiye ederim!

Çeviri yapmaktan hoşlanıyorsanız, bundan para kazanmanın yollarını her zaman bulabilirsiniz. Örneğin, başkalarının işletmeleri için belge çevirmek istiyorsanız, Upwork gibi sitelerde kendinizi serbest çevirmen olarak listeleyebilirsiniz. Ancak, ne kadar iş alacağınız ve her gün ne kadar zaman harcayacağınız üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmak istiyorsanız, yerelleştirme uzmanı olmak sizin için ileriye dönük bir yol olabilir.