Ağrıları Azaltan Nane Nedir

 



Nane, küçük, oval, yeşil yaprakları ve mor çiçekleri ile karakterize edilen Lamiaceae familyasından bir bitkidir. Nane yemeklerde veya şifalı bir bitki olarak kullanılabilir. Nanenin birçok çeşidi vardır: nane (Mentha piperita), nane nanesi (Mentha spicata), elma nanesi (Mentha suaveolens) vb.

Nane, küçük, oval, yeşil yaprakları ve mor çiçekleri ile karakterize edilen Lamiaceae familyasına ait bir bitkidir.

Nane, küçük, oval, yeşil yaprakları ve mor çiçekleri ile karakterize edilen Lamiaceae familyasına ait bir bitkidir. Sonuncusu çok aromatiktir ve sıkıldığında veya ovulduğunda yoğun bir koku yayar. Nane Avrupa, Asya ve Kuzey Afrika'ya özgüdür ve çayırların nemli topraklarında veya ormanların kenarlarında yetişir.

Mutfakta kullanılmasının yanı sıra (örn. nane çayı), nanenin birçok tedavi edici özelliği vardır: ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilecek anti-enflamatuar etkileri vardır; sindirimi uyarır; balgam söktürücü etkisi nedeniyle soğuk algınlığı veya grip gibi solunum yolu enfeksiyonlarına etki eder (balgamın atılmasına yardımcı olur); tonik özellikleri nedeniyle romatizmal ağrılarda veya kas ağrılarında harici olarak da kullanılabilir (kan dolaşımını iyileştirir).

Nane Nanenin Asya'da ortaya çıktığına ve eski zamanlarda solunum yolu hastalıklarının tedavisinde kullanıldığına inanılmaktadır.

Nane ailesi (Lamiaceae), nane ve naneyi içeren geniş bir aromatik bitki grubudur. Nanenin Asya'da ortaya çıktığına ve eski zamanlarda solunum yolu hastalıklarını tedavi etmek için kullanıldığına inanılmaktadır. Nane yüzyıllardır sindirime yardımcı olmak, baş ağrılarını hafifletmek, safra kesesi ağrısını hafifletmek, adet kramplarını yatıştırmak ve strese bağlı gerginliği azaltmak için şifalı bir bitki olarak kullanılmaktadır.

Buna ek olarak, aroması tedavi edici özelliklere sahiptir ve zihinsel konsantrasyonu uyarır, bu nedenle baş ağrısı ve anksiyete tedavisi için tavsiye edilir.

Buna ek olarak, aroması tedavi edici özelliklere sahiptir ve zihinsel konsantrasyonu uyarır, bu nedenle baş ağrısı ve anksiyete tedavisi için tavsiye edilir.

Nane yaprağı şunları içerir:

  • Doğal bir kas gevşetici olarak işlev gören mentol. Mentol, sakız veya gargara gibi nane ürünleri kullanıldığında yaşanan serinletici etkilerin çoğundan sorumludur. Aslında, bazı insanlar kas ve eklemlerdeki küçük ağrı ve sızıları tedavi etmek için mentollü bantlar kullanmaktadır. Ayrıca kodeine (narkotik bir ağrı kesici) benzer bir etki yaratarak soğuk algınlığı veya alerjilerin neden olduğu öksürükleri hafifletmeye yardımcı olur.
  • bisabolol: papatya yağı gibi çeşitli uçucu yağlarda bulunan ancak lavanta çiçekleri de dahil olmak üzere diğer birçok bitkide de bulunan bir bileşen; Bu madde akne vulgaris (sivilcelerin en yaygın şekli) tedavisinde yararlı anti-enflamatuar özelliklere sahiptir.

Nane Nane çok ferahlatıcı bir bitki olarak kabul edilir ve rahatsız bir mideyi sakinleştirmeye yardımcı olur.

Nane çok ferahlatıcı bir bitki olarak kabul edilir ve rahatsız bir mideyi sakinleştirmeye yardımcı olur. Nane, mide rahatsızlığı, irritabl bağırsak sendromu ve hazımsızlık çeken kişiler için iyi bir seçimdir.

Nane Bitkileri: Naneler kare saplı ve karşılıklı yaprakları olan bitkilerdir. Nane (Mentha piperita) yemeklerde, içeceklerin tatlandırılmasında ve ilaçlarda kullanılan en popüler nanelerden biridir.

Nane çayı hazırlamak kolaydır: Nane çayını hazırlamak kolaydır, çünkü bitki mağazalarında veya çevrimiçi mağazalarda paketlenmiş olarak satın alabilir veya yetiştirmek için özel bir bakım gerektirmediğinden kendiniz yapabilirsiniz.

Nane çayı hazırlamak kolaydır: Nane çayı hazırlamak kolaydır çünkü bitki mağazalarından veya çevrimiçi mağazalardan paketlenmiş olarak satın alabilir veya yetiştirmek için özel bir bakım gerektirmediğinden kendiniz yapabilirsiniz.

Nane yapraklarını mağazadan satın alabilirsiniz, ancak kendi çayınız için taze nane istiyorsanız, bahçenizde yetişen birkaç bitkiye ihtiyacınız olacaktır. Nane tohumdan kolayca yetişir ve günde en az altı saat güneş ışığı alan güneşli alanlarda büyür. Yaz aylarında fazla güneş almayan bir bölgede yaşıyorsanız, sonbahar gelene ve tekrar dışarıya ekilmeye hazır olana kadar yapay aydınlatma ile iç mekanda biraz nane ekmeyi düşünün. Evde nane yetiştirmeye başlamak için öncelikle az sayıda haşere veya hastalığın bulunduğu bir yer seçin ve yakındaki bitkilerin (çilek gibi) köklerini rahatsız etmemek için toprağı dikkatlice kazın. Daha sonra kompost veya gübre ile karıştırılmış saksı toprağı ile doldurulmuş iki ayrı saksıya birer fide dikin - bu her iki bitki için de sağlıklı büyümeyi sağlayacaktır!

Yeni saksılarına yatay olarak birbirlerinden yaklaşık 2 inç uzaklıkta olacak şekilde dikildikten sonra (#4), onları iyice sulayın ve ardından ışığın kolayca geçebilmesi için cam pasta tabakları gibi şeffaf bir şeyin üzerine yerleştirin (#5). Son olarak toprağı nemli tutun ama ıslak olmasın; bu kapların içinde çok fazla nem kalırsa küf oluşabilir ve bu da dilimlenmiş domateslerle süslenmiş sandviçler gibi lezzetli ikramların yapılmasından sorumlu olan tüm o lezzetli yeşil filizleri öldürebilir (#6).

Çayı hazırlamak için 1 litre kaynar suya 2 yemek kaşığı kuru nane yaprağı koymalı ve 5 dakika dinlendirmelisiniz.

Çayı hazırlamak için 1 litre kaynar suya 2 yemek kaşığı kuru nane yaprağı koymalı ve 5 dakika dinlendirmelisiniz. Tatlandırmak isterseniz biraz şeker ekleyin. İçeceğinizin sağlıklı olmasını istiyorsanız Stevia veya şekersiz bir tatlandırıcı da bir seçenektir.

Tatlandırmak isterseniz biraz şeker ekleyebilirsiniz. Ancak hiçbir zaman şeker almak istemiyorsanız, stevia veya şekersiz bir tatlandırıcı kullanmanız önerilir.

Nane çayını tatlandırmak isterseniz şeker kullanabilirsiniz. Ancak asla şeker almak istemiyorsanız, stevia veya şekersiz bir tatlandırıcı kullanmanız önerilir.

Nane çayını sağlığınız için daha da faydalı hale getirmek için biraz limon suyu ve bal eklemeyi deneyin.

İçeceğin daha etkili olması için kahvaltıda veya akşam yemeğinden yarım saat önce günde 3 ila 4 bardak içilmesi tavsiye edilir.

Nane çayı, sağlığınız için birçok faydası olan ferahlatıcı bir içecektir. Hazırlaması kolaydır ve günde birkaç kez tüketilebilir. Nane çayı size yardımcı olacaktır:

  • Daha hızlı tok hissetmenize yardımcı olur, bu da aşırı yeme ve kilo alımını önlemeye yardımcı olabilir
  • Kan basıncınızı düşürün (eğer çok yüksekse)
  • Midedeki mide sularının üretimini uyararak sindirimi iyileştirir, böylece kabızlığı azaltır.

Paket servisi: Bu içeceğin tüketiminin sağlığımız için çeşitli faydaları vardır

Nane, sağlığınızı çeşitli şekillerde artırmaya yardımcı olabilecek ferahlatıcı bir bitkidir. Sadece tadı harika olmakla kalmaz, nane aynı zamanda çeşitli durumları tedavi etmek ve genel sağlığı iyileştirmek için kullanılabilecek birçok iyileştirici özelliğe sahiptir.

Lezzet ve aromasına ek olarak nane, polifenol adı verilen ve aşağıdakiler gibi birçok fayda sağlayan kimyasal bileşikler içerir:

  • Beyinde serotonin üretimini artırarak stresi azaltmak
  • Rahatlamanıza yardımcı olarak uyku kalitesini artırma
  • Bağışıklığı güçlendirerek soğuk algınlığı ve gribi önleme
  • Mide asidi üretimini artırarak sindirimi iyileştirme

Nane çayı, rahatlamamıza ve daha iyi uyumamıza yardımcı olan çok ferahlatıcı bir içecektir. Ayrıca sağlık açısından da birçok faydası vardır: kilo vermenize, soğuk algınlığı ve griple savaşmanıza, bağışıklık sisteminizi güçlendirmenize ve hatta kanseri tedavi etmenize yardımcı olabilir! Ancak nane çayı hazırlamak için bu ipuçlarını takip ederseniz, bu bitkinin sağlığınız için asla zararlı olmayacağını unutmayın. Öyleyse devam edin - bugün kendinize biraz nane çayı yapın!